Der er en markant voksende interesse for Arbejdstilsynet arbejdsmiljøpulje for imødekomme nedslidne, gentagende arbejde i landbruget.

Antallet af ansøgningen er steget med 340% i november, december 2021 og januar 2022 i forhold til det første halve år, hvor ordningen var åben. Der er stadig mange penge i puljen, så det giver mening at søge.  

Sidste år var der blev det brugt ca. 25% af puljen, så det er godt at der i år er stigende efterspørgsel. Dog betyder det også, at sagsbehandlingen bliver lidt længere og at man som ansøger ikke skal vente forlænge med at søge. I de mange ansøgninger, som KF Miljø sendte ind i januar var det ansøgte beløb i gennemsnit 20.000 kr. højere end den gennemsnitlige ansøgning Arbejdstilsynet generelt modtog i 2021.

Det må forventes at Arbejdstilsynets pulje bliver fuldt anvendt i år. Da tilsagn giver efter først til mølle, og opnår man tilsagn, så gælder det i et år. Overvejer du at få udarbejdet en ansøgning til et afprøvningsprojekt i 2022, bør du derfor få søgt om det nu eller i den nærmeste fremtid, mens sandsynligheden for et tilsagn er størst.

Har du brug for rådgivning til ansøgningsprocessen, så tag endelig fat i os.

Vil du have inspiration til, hvad puljen kan bruges til, kan du læse mere her: