Få en uforpligtende samtale om hvordan et Klimapas kan gavne netop din bedrift.

Skriv dine oplysninger her, så kontakter vi dig!

Skal din bedrift have et KlimaPas? Kontakt os hør nærmere, eller læs herunder mere om hvilke fordele et KlimaPas giver dig og din bedrift.

God rådgivning betaler sig altid, så kontakt os for mere information, eller tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

 

 

 

 

 

 

Et KlimaPas giver fordele

Med et KlimaPas fra KF Tilskud sætter du fokus på en række indsatsområder i dit landbrug, der kan bidrage til en forbedret bundlinje. Værdien af dine indsatser, data og viden skal selvfølgelig komme dig og dit landbrug til gode. Det kræver blot, at du er opmærksom og vil være med i front.

Tanken bag KlimaPas er at vise vejen frem og skabe overblik over hvad klimaudfordringerne betyder for dit landbrug – og hvordan du kan få konkret økonomisk værdi ud af dine tiltag.

KlimaPassets fordele:

 • KlimaPasset giver dig en enkel beregning af dit landbrugs klimaftryk. Klimapasset er beregnet i forhold til klimarådets model, baseret på internationale standarder.
 • Vis passet, når du kommunikerer med banken, investorer og samarbejdspartnere, og sørg for, at du godskrives økonomisk for din indsats.
 • Få sammenlignet din bedrift med andre bedrifter, som ligner din. Og få konkret inspiration fra andre i dit segment.
 • Få input til din forretningsplan og på mulige indsatsområder. Vi ser på hvilke styrker skal du fremhæve, og hvor lader det til at du har blinde pletter, sammenlignet med andre i dit segment.
 • Maksimer værdien fremadrettet. Vi bruger også Klimapasset til sammen med dig at styrke dine muligheder fremadrettet.
 • På sigt øger du altså dine indtægter, samtidig med at du bidrager til et forbedret klima.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forstå og aktiver dit KlimaPas

Klimapasset skal ses som en forsikringsordning, og kan bruges som et beslutningsoplæg eller strategipapir til planlægningen af din fremtidige bedrift.

Med et KlimaPas får du:

 • En bruttoliste, som redegør for dine tiltag og indsats. Listen er eksternt valideret af Århus Universitet, Landbrugsstyrelse, m.fl.
 • Et overblik over dit landbrugs CO2-udledning i forhold til Klimarådets model, som er baseret på internationale standarder.
 • Den realiserede miljøeffekt af dine investeringer. Miljøeffekterne sammenstilles med dine investeringer, og perspektiveres til de tilskud, du har opnået til dem.
 • En oversigt over tilskudsordninger du med fordel kan søge.
 • Et ESG-overblik, som du kan bruge i dialog med din bank eller samarbejdspartnere.
 • En værdisikring af din ejendom – ligger den f.eks. i et såbart område?

Som en vigtig del af den løbende opdatering indgår:

 • Løbende udbygning af din bruttoliste – fx med nye teknologier som søges via tilskudsordninger, tiltag der er gennemført uden tilskud, men hvor der kan beregnes miljøeffekt på
 • Se og få inspiration til, hvad andre i dit segment har gjort med succes
 • Se en opdateret benchmark-analyse, der giver indblik i, hvor du har potentiale til at tjene penge på data, CO2-certifikater de næste 1-3 år.

KF Tilskud udbygger løbende KlimaPas i takt med, at nye muligheder viser sig. Det kan være nye puljer, effektberegninger på nye og flere tiltag, nye krav og tiltag fra ind- og udland.

KlimaPasset stiller dig stærkt og velforberedt

Klimaindsatsen har været i gang længe, og det politiske fokus bliver i disse år især rettet mod landbruget. Derfor er det vigtigt, at du er klar med svar på nogle af de mange klimarelaterede spørgsmål, som du får fra banken, dine samarbejdspartnere, dine børn eller lokalsamfundet.

Mange parter efterspørger svar på landbrugets klimaindsats, men ofte kan den enkelte landmand i dag ikke på stående fod redegøre for deres virksomheds klimaftryk. Vi mener, at det er vigtigt at du har styr på din indsats, både for at du fremstår professionel, og for at sikre, at du høster de konkrete økonomiske gevinster, der er i dine tiltag.

KF Tilskud har udviklet Klimapasset for at stille vores kunder stærkt og velforberedt, så du får bedre mulighed for at tjene den økonomisk gevinst på din indsats og aktivt vælger til, hvem, hvordan og hvornår du vil dele den med andre, fremfor at blive ubehageligt overrasket eller føle dig snydt, hvis/når andre tjener penge på din indsats.

Vi vil gerne sikre, at du kender til udviklingen i mulighederne for at øge din bundlinje, og godskrives for din indsats i alle relevante sammenhænge. Værdien af dine data skal komme dig og dit landbrug til gode, men det kræver at du er opmærksom og fremme i skoen.

 

Hvad efterspørger dine finansielle samarbejdspartnere?

I den finansielle sektor skal alle større banker fra 2021 følge EU’s ESG-krav (environmental, social, governance). Det betyder, at bankerne skal kunne redegøre mere indgående om, hvordan deres udlån til kunderne påvirker klimaet.

Det betyder, at rådgivere strammer op på spørgsmål, hvor du som kunde skal kunne give gode konkrete svar, og kvaliteten af dit svar får betydning for, hvor billigt din bank kan låne dig penge, og derved også hvilke lånebetingelser du kan opnå.  

Kigger man f.eks. på den skabelon som Vækstfonden beder deres landbrugskunder udfylde, var der allerede i løbet af 2020 kommet spørgsmål ind som mange landmænd blev udfordret på at svare på. Test selv, hvor godt du i øjeblikket kan svare på spørgsmål som:

 • Vurder din virksomheds bæredygtige udvikling fra 1-10?
 • Hvilke bæredygtighedstiltag har du allerede gennemført?
 • Hvad skal der til for at fortsætte virksomhedens bæredygtigheds udvikling?
 • Beskriv dit landbrugs indsats ift. grøn omstilling og bæredygtighed og dine planer de næste 3, 5 og 10 år?

Hovedparten af vores kunder kan godt fortælle lidt, men de er ikke i stand til at være konkrete og fakta orienterede. Det er afgørende at man som landmand kan det, hvis man vil sikre gode forhandlinger med banken og andre i ens værdikæde.

Kontakt os allerede i dag

Skal din bedrift have et KlimaPas? Så skriv dit navn og telefonnummer i formularen her, så ringer vi til dig, og drøfter dine muligheder.

God rådgivning betaler sig altid, så kontakt os for mere information, eller tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.