Ligesom du i dit årsregnskab kommunikerer om din omsætning og investeringer, skal du også være i stand til at gøre det samme om din klimaindsats på otte forskellige områder.

Du skal kunne redegøre for, hvad du historisk har gjort og hvad din plan er fremadrettet. De fleste kan godt fortælle lidt, men de færreste er i stand til at være konkrete og fakta orienterede.

Det er vigtigt, at du får noget med og gerne så detaljeret som muligt på minimum 2 af de 8 punkter, så det er tydelige for dine samarbejdspartnere (fx banken og dine øvrige samarbejdspartnere), at du ved hvad ESG er og viser, at du er godt i gang med at kunne tydeliggøre din baseline. Flere og flere kommuner spøger også ind til det på deres tilsyn, da alle er interesseret i at kunne vise klimaforbedringer i praksis realiseret siden 1990 frem mod Klimamålene i 2030.

Derfor er det afgørende, at du kommer med og det er lettere end mange tror. KF Tilskud (tidligere KF Miljø) har allerede hjulpet over 100 landmænd med at få et langt bedre overblik over, hvordan deres historiske indsats har været og sat værdier på, ud fra hvad myndighederne selv har sat op af kriterier. Igennem vores samarbejde, hjælper vi dig med at gøre ”det komplekse håndgribeligt” på din bedrift og give dig inspiration til, hvad andre har gjort, opnået – og ikke mindst, hvad det har kostet. Her finder mange landmænd det også interessant at identificere, hvilke konkrete og kommende muligheder, der er for at søge tilskud, så penge strækker længere.

KlimaPasset giver dig de svar, som du typisk skal bruge og som er vanskelige at finde frem, men da data trækkes fra Landbrugsdata, som sidder med indsigt i over 3000 støtteberettige tiltag fordelt på ca. 50% af alle danske landbrugs indsats, så der det let at få indsigt i, hvor dan dit langbrug ligger i forhold til andres, som ligner dit og det gør det lettere at træffe beslutninger, når fakta danner grundlaget.