I 2021 har der allerede været godt gang i Energiordninger. I KF Miljø runder vi nu 70 ansøgninger fra årets to første pulje.  Tredje pulje åbnede d. 18/5 og lukker 1. juni. Hvis du ikke allerede har søgt, så kan du nå det endnu! Og ellers genåbner næste pulje til efteråret. Læs med, og lad os inspirere dig til denne pulje og andre fremadrettede energiordninger.

 

Hvad søges der til, som kan være relevant for mig?

50% af de ansøgninger, som vi har indsendt for kunderne, omhandler markmaskiner og transport. 30% af ansøgningerne er procesenergi og varme, mens 10% er El/LED. Stort set alle har fået tilsagn.

 

Får jeg min investering hjem på den korte bane?

Investeringer dækker bredt og ligger i gennemsnit på ca. 340.000 kr. Den direkte økonomiske besparelse er på ca. 18.000 kr. og det gennemsnitlige energitilskud på ca. 40.000 kr., så tilbagebetalingstiden ligger på omkring de 5-8 år.

 

Tænker du, at det ikke er tids nok, og derfor tvivler om energiinvesteringerne er noget for dig? Så vil vi stærk opfordre dig til at genoverveje. Vil hjælper som altid gerne med rådgivning, for at gøre din hverdag nemmere. Vi ser det dog som en nødvendighed, at du begynder at forholde dig energiafgiften som steg drastisk i 19/20, samt de kommende CO2 afgifter som er på vej.

 

Alle er begyndt at regne i CO2 – også i Energistyrelsen fra 2021. En krone sparet er også en krone tjent.

De klimabesparelser som vores 23 kunder i første energipulje svarer til hvad et typisk landbrug med 750 malkekvæg og drift af 200 HA udleder på et år. Besparelsen over levetiden er på 14929000 kWt, hvilket med den seneste markante energiafgiftsstigning betyder en besparelse på energiafgiften på over 400.000 kr.

 

Besparelsen i CO2 over levetiden er på 3350 T CO2. Hvis man antager at prisen bliver på 1200 kr. pr. T CO2, som Det Økonomiske Råd lægger op tilogså skal dække landbruget, så er det yderligere en besparelse på 4.2 mio. kr. Samlet set betyder det tilbagebetalingstiden for investeringerne i gennemsnit bliver 4 år.

 

Kom med nu og sæt fokus på energiforbedringer.

Hvis du gerne vil med på vognen og blive klogere på din CO2 udledning og Klimaindsats, så brug KlimaPasset som løftestang. Det er en let måde at blive klædt godt på til fremtidens udfordringer. Kom godt fra start – det er egentlig ikke så svært.