Data, viden og erfaring er fundamentet for udvikling og grøn omstilling i landbruget

Landbrugsstyrelsen udskyder åbningen af ordningen til slagtesvinestalde 2020.
I første omgang skulle ordningen åbne for ansøgninger den 5. marts 2020. Men efter at Landbrugsstyrelsen har fået nogle gode forslag til ordningen under høringsrunden, har de valgt at fremskyde åbningen frem til den 5. maj.
Dermed er de ved at vurdere, om de forslag de har modtaget skal med i den nye ordning. Så det er ikke kun Landbrugsstyrelsen, som får tid at løbe på, men også landmændene som overvejer at søge. Dermed får landmanden bedre tid til at sætte sig ind i, hvilke krav de skal leve op til for at modtage tilskuddet.

Vi har fået nogle rigtig gode forslag under høringen, som vi vil forsøge at få med i den endelige ordning. Derfor har vi valgt at åbne ansøgningsrunden lidt senere, så vi får tid til at lave den bedst mulige ordning, der både giver mening for landmændene og indfrier ambitionen om at fremme ammoniakreducerende teknologier” – siger teamleder i Landbrugsstyrelsen Ivan Volf Vestergaard.

Hvis alt går efter planen, så vil man i løbet af marts kunne finde bekendtgørelsen og vejledningen under tilskudsguiden. Dette kan man finde på Landbrugsstyrelsens hjemmeside.